top of page
shaking-hands-gbe9e2eaff_1920.jpg

Nieuwe collega's 

Datum: 25-10-2022

Wij hebben er per september twee nieuwe collega's bij: Mayke en Angeline! Op de teampagina kun je meer informatie vinden over deze nieuwe collega's en hun specialisaties.  Wij zijn heel blij met hen in onze praktijk!

speech-icon-gcfc5db685_1280.png

Stem en logopedie

Datum: 29-09-2022

Afgelopen week zijn er artikelen verschenen over Art Rooijakkers en Pia Douwes die hun stem kwijt zijn geraakt en wat logopedie voor hen betekend heeft. Heel interessant om te lezen!

https://www.volkskrant.nl/es-b3bce368

https://www.trouw.nl/cs-bb7a23d26

Hands_Huddle.jpg

Afscheid en welkom

Datum: 15-04-2022

Helaas nemen wij binnen ons team afscheid van 3 fijne collega's. Zij gaan een andere uitdaging aan. We gaan onze jarenlange samenwerking nog wel vieren tijdens de afscheidsborrel! 

Gelukkig mogen wij ook een nieuwe collega verwelkomen in ons team: Emmie! Emmie is al gestart en zij is ook al te vinden op de website.

folder groepstherapie.jpg

Groepstherapie voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel

Datum: 09-12-2021

Wij bieden groepstherapie voor volwassenen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Dit kan zijn: een beroerte, dementie of een neurodegeneratieve aandoening, waarbij spraak- en/of taalproblemen zijn ontstaan. We bieden zorg op maat, passend bij de cliënt en de omgeving.

 

Wilt u meer weten over de groepstherapie of  individuele therapie? Neem dan contact op met de praktijk. Wij maken dan snel een afspraak met u voor een intake-gesprek. We bespreken wat uw klachten zijn, hoe ze zijn ontstaan en wat u wilt bereiken.

NVLF-Logo-Pro-Education-2000x1200.jpg

Cursus Spel in de Logopedie

Datum: 14-12-2020

Wij hebben met ons hele team deelgenomen aan de cursus spel in de logopedie. Spel wordt regelmatig ingezet in de logopedische behandeling om spraaktaal te ontlokken, feedback te geven en een nieuwe taal aan te bieden. Sociale situaties kunnen zo bijvoorbeeld heel goed worden geoefend in een veilige omgeving. Ook kan het observeren van interactief spelgedrag helpen om het zicht op de ontwikkeling van een kind te verbeteren.

united-teamwork-hands_23-2147533564_edit

Nieuwe collega's 

Datum: 31-08-2020

Onze collega's Aniek, Marcella, Suheda en Florrie zijn helaas uit ons team vertrokken omdat zij nieuwe uitdagingen aangaan. Daarvoor in de plaats verwelkomen wij vier nieuwe collega's: Manuela, Isabel, Maaike en Lotte! Op de teampagina staat meer informatie over deze nieuwe collega's en hun specialisaties.  Wij zijn heel blij met hen in onze praktijk!

uni.jpg

Nederlands voor anderstaligen

Datum: 09-01-2020

Onze collega Martine van Otterloo is de studie "Nederlands voor anderstaligen" aan het volgen aan de Universiteit van Antwerpen. Deze studie bereidt haar voor op het geven van Nederlandse les aan anderstaligen. In haar werk als logopedist heeft zij veel te maken met kinderen met spraak/-taalproblemen. In de toekomst zal zij ook taallessen en uitspraaktraining gaan geven aan anderstalige volwassenen. 

lise.jpg

Lise: onze nieuwe collega!

Datum: 06-09-2019

Wij hebben nóg een fijne, nieuwe collega in ons team: Lise! In 2019 is zij afgestudeerd als logopedist aan de HAN in Nijmegen. Daarnaast heeft zij ook de Premaster Taal- en Spraakpathologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen afgerond. Lise heeft stages gelopen in een verpleeghuis en in een revalidatiecentrum. Daar heeft zij vooral volwassenen met neurologische problemen (zoals afasie, dysartrie en dysfagie) behandeld. Sinds augustus 2019 is Lise werkzaam bij de Groepspraktijk Logopedie Oss. Zij onderzoekt en behandelt kinderen met spraak- en taalproblemen. Daarnaast behandelt zij ook volwassenen met stem-problemen. De afwisseling tussen het werken met kinderen en volwassenen vindt Lise erg leuk. 

diane2.jpg

Diane: onze nieuwe collega!

Datum: 04-09-2019

Groepspraktijk Logopedie Oss verwelkomt nóg een fijne collega in het team: Diane! In december 1999 is Diane afgestudeerd. In de jaren daarna heeft zij als logopedist gewerkt op het Doveninstituut te Vught, bij Stichting Maashorst Kindertehuis te Reek en in de vrij gevestigde praktijk. Zij heeft voornamelijk gewerkt met kinderen, vaak met specifieke ontwikkelingsproblematiek zoals aan autisme verwante problematiek,  hechtingsproblematiek en ADHD. Haar affiniteit ligt ook het meest bij kinderen en hun ouders. Zij vindt het belangrijk om samen een zo optimaal mogelijk beeld te vormen en om de kinderen te helpen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Image.jpeg

Renée: onze nieuwe collega!

Datum: 04-09-2019

Sinds augustus 2019 hebben wij een nieuwe collega in ons team! Renee Reedijk is in 2019 afgestudeerd als logopediste aan de HAN te Nijmegen. Tijdens haar opleiding heeft zij ervaring opgedaan in de praktijk en in het speciaal onderwijs. Met veel passie onderzoekt en behandelt zij kinderen van alle leeftijden. Ze vindt het belangrijk dat kinderen plezier hebben tijdens logopedie.

Wij zijn heel blij met Renee in ons team!

kplogo.fw_.png

Wij hebben de kwaliteitsaudit weer gehaald!

Datum: 23-05-2019

Op 23 mei 2019 zijn wij wederom geslaagd voor de kwaliteitsaudit, waar wij vrijwillig aan mee hebben gedaan. We hebben een score 10 behaald.

 

Wij zijn heel trots op ons team!

Logopedie Oss

Waarom naar logopedie?

Datum: 30-03-2019

Veel mensen denken bij logopedie aan stotteren en slissen, maar wist je dat logopedisten veel meer stoornissen op het gebied van de persoonlijke communicatie behandelen? Kijk voor meer informatie ook eens op www.logopedie.nl.

Dit filmpje geeft meer informatie over het werk van een logopedist: 

https://www.youtube.com/watch?v=HR92L0f6S1s

Pieke.jpg

Een rijmpje van Pieke

Datum: 26-03-2019

Wisten jullie dit al? Onze collega Pieke Franssen schrijft rijmpjes...Piekfijne rijmpjes! Dit gedichtje schreef zij over logopedie. Voor meer rijmpjes en gedichten van Pieke, zie haar instagram account:

https://www.instagram.com/piekfijnerijmpjes/

file.jpeg

Kindertherapeuten Oss

Datum: 29-01-2019

De Kindertherapeuten Oss proosten op een gelukkig nieuwjaar en op een fijne, langdurige en hechte samenwerking. Collega's uit alle disciplines waren aanwezig: kinderfysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtiek. Het was een mooie gelegenheid om ook onze nieuwe collega's aan elkaar voor te stellen. We hebben eerst gezellig met elkaar gegeten op locatie IKC de Regenboog en daarna hebben we een quiz gedaan!  

44256995_490992328086147_540424032674598

Pieke: onze nieuwe collega

Datum: 10-11-2018

De Groepspraktijk Logopedie is blij met alwéér een nieuwe collega in het team!

Pieke Franssen is 27 jaar en komt uit Uden. Zij is begin 2018 afgestudeerd als logopediste aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Pieke vindt het leuk om met kinderen te werken, omdat kinderen vaak nog zo open en eerlijk zijn. Zij stimuleert de taalontwikkeling het liefste op een creatieve manier. Daarbij kijkt zij waar de interesse van het kind ligt en probeert ze dat in te zetten tijdens de therapie. Pieke is creatief en is graag bezig met taal. Naast logopedist zijn, schrijft Pieke graag rijmpjes en gedichten.

Aniek_edited.jpg

Aniek: onze nieuwe collega

Datum: 19-10-2018

De Groepspraktijk Logopedie is blij met een nieuwe collega in het team!

Aniek Koopmans is in juli 2018 afgestudeerd als logopedist aan de HAN te Nijmegen. Sinds augustus 2018 is zij werkzaam bij Groepspraktijk Logopedie Oss. Aniek onderzoekt en behandelt kinderen met spraak- en taalproblemen en afwijkende mondgewoonten (OMFT). Aniek werkt in Oss, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag!

nieuwe-website-1030x734.jpg

Nieuwe website

Datum: 18-10-2018

Wij hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe website! 

Op onze website kunt u o.a. informatie vinden over onze praktijk, de behandelingen, de logopedisten, de vestigingen en praktische zaken. U kunt ook gemakkelijk via de website aanmelden voor logopedie. Als u vragen heeft, of meer informatie wilt, neem dan gerust contact met ons op! 

 

Nieuw: op onze website hebben we een nieuwspagina, waar u nieuws omtrent ontwikkelingen in de logopedie en onze praktijk terug kunt vinden.

bottom of page