top of page

Herstel na COVID

Logopedie na een Corona infectie

Als u een corona infectie hebt doorgemaakt (COVID-19) kan het zijn dat u moeilijkheden hebt met spreken, ademhalen of dat er (ver)slik- of stemklachten zijn. Ook communiceren met anderen kan erg vermoeiend zijn.

Waar kunnen wij u als logopedist mee helpen?

In ons team hebben wij verschillende logopedisten die gespecialiseerd zijn in ademhaling, (krachtige) stemgeving, manuele facilitatie, kauwen, slikken en communicatie. Wij werken nauw samen om cliënten met klachten na een corona infectie te begeleiden bij het herstel. 

Wij kunnen u bijvoorbeeld begeleiden bij de volgende klachten:

  • De ademhaling verbeteren. Door middel van ademoefeningen helpen wij u de adembeweging in rust en tijdens het spreken te verbeteren.

  • Weer krachtig kunnen praten. Hebt u op de IC gelegen, dan is de kans groot dat u kunstmatig beademd bent geweest met een beademingsbuis. Deze buis kan de stembanden beschadigen waardoor uw stem nu minder krachtig is. Door middel van oefeningen kunnen wij u helpen uw stem te verbeteren.

  • Hulp bij het slikken. Hebt u op de IC gelegen en bent u toen beademd, dan kan het zijn dat u nu moeite heeft met slikken en/of u zich vaak verslikt. Wij kunnen u helpen met slikadviezen, zoals het vinden van de juiste houding tijdens het eten en drinken en/of het aanpassen van de voeding, waardoor slikken eenvoudiger wordt en de kans op verslikken kleiner.

  • Kunnen communiceren. Voelt u zich nog zwak en is praten erg vermoeiend? Dan kunnen we samen kijken wat de alternatieven zijn. Wat is bijvoorbeeld al wel mogelijk en zijn er misschien hulpmiddelen die u kunnen helpen om beter te kunnen communiceren?

Heeft u vragen over onze begeleiding? Neem dan gerust contact met ons op.

Team herstel na COVID-19:

Jamie van den Hombergh
 
Jamie.van.den.hombergh@logopedieoss.nl

Why We're Great >

7bafeb2d-ba6b-4227-bfd7-2244700cc01c.jpg

Door mijn achtergrond als zangeres en zangdocent heb ik me binnen de opleiding logopedie toegespitst op het vakgebied stem. Ik heb een cursus gevolgd in EVT (Estill Voice Training) en Manuele Facilitatie van de Larynx. Op dit moment ben ik me aan het verdiepen in herstel na COVID.

Why We're Great >

IMG_0016-web.jpg

Ik ben gespecialiseerd in neurologie en ik ben coach bij CoCo.

Why We're Great >

IMG_0024-web.jpg

Ik ben gespecialiseerd in neurologie (o.a. afasie, slikproblemen, dysarthrie). Ik ben communicatie-logopedist bij CoCo.

Why We're Great >

IMG_0088-web.jpg

Ik ben stemtherapeut: gespecialiseerd in manuele facilitatie, stemtherapie en ademtherapie. 

bottom of page