top of page
Martine van Otterloo (praktijkeigenaar)
IMG_9982-web.jpg

Locatie: Oss en omgeving

Werkdagen: maandag t/m vrijdag

Email: martine.van.otterloo@logopedieoss.nl

In juli 2012 ben ik afgestudeerd als logopedist en ik ben sinds die tijd werkzaam voor de Groepspraktijk. Tijdens mijn opleiding heb ik me in het bijzonder gericht op presentatie en spreekangst. Een voorbeeld hiervan is de workshop ‘Achterste van je tong’, die ik heb ontwikkeld voor kinderen met spreekangst. In deze workshop wordt de focus vooral gelegd op de non-verbale communicatie en de expressie in de stem. Daarnaast behandel ik verschillende logopedische stoornissen bij kinderen en volwassenen.

Ik heb interesse in meertaligheid en culturen. Daarom heb ik na mijn studie logopedie de Master Taalwetenschappen (opleiding: Interculturele Communicatie) gedaan aan de Universiteit Utrecht. Deze Master heeft veel raakvlakken met logopedie. Het geeft verdieping op het gebied van tweede taalverwerving, identiteitsvorming en het omgaan met cultuurverschillen in meertalige en internationale contexten. Het is een toevoeging voor mij als logopediste!

In 2020 heb ik mij verder gespecialiseerd in de meertalige taalontwikkeling en ben ik docent Nederlands voor anderstaligen geworden. Binnen deze opleiding heb ik geleerd om op een effectieve, creatieve en stimulerende manier Nederlands aan anderstalige kinderen of volwassenen te onderwijzen. In combinatie met logopedie kan ik zowel hulp bieden bij de taalontwikkeling als bij de uitspraak en het verstaanbaar leren spreken.

Per 1 januari 2021 ben ik praktijkeigenaar geworden. Ik heb het praktijk aandeel van Tonny Beyers overgenomen.

bottom of page